keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Lapset folkkaa minifestareilla

Toivottavasti teillä oli mukava juhannus. Täällä toimistolla palattiin nopeasti arkeen, mitä nyt vähän hiljaista oli maanantaiaamuna. Ulkona on harmaata ja sateista, mutta täällä puuhataan onneksi iloisten ja positiivisten juttujen parissa.

Lasten Folk minifestivaali järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa, eli jos kaipaatte lasten kanssa jotain mukavaa kesäpuuhaa, kannattaa suunnata Kulttuuritehdas Kehräämölle lauantaina 18.8.2012 klo 14-17. Ohjelma vaikuttaa niin hauskalta, että haluaisin itsekin mukaan kokeilemaan mm. kankaanpainantaa ja pelaamaan mölkkyä. Todennäköisesti otan kameran mukaan ja leikin sen takana aikuista, mutta sisäinen viis veeni tulee olemaan siitä kaikesta musiikista ja lasten touhusta aivan innoissaan.

Minifestivaaleilla päästään matkaamaan Kanteleen kyydissä. Eppu Nuotion käsikirjoittama vauhdikas seikkailu tempaa mukaansa, ja Vilma Timosen sekä muiden huippumuusikoiden johdolla yleisö pääsee osallistumaan tarinan kulkuun laulamalla ja soittamalla. Muistatko vielä kuinka päin kannelta pidellään? Entä kuinka sitä soitetaan? Nyt lapset pääsevät kokeilemaan musisointia aivan uudella tavalla. Onneksi meillä on täällä kulttuuriasiainkeskuksella pari kannelta, niin pääsen itsekin kokeilemaan saanko soittimesta irti muuta kuin epämääräisen "rämps" -äänen. Jotenkin veikkaan että ne lapset minifestareilla soittaa kannelta paremmin kuin allekirjoittanut.

 Kuva: Kanteleen Kyydissä

Eräs lapsille tuttu noitadiiva on myös mukana Lasten Folkissa. Noita Nytenenä on päättänyt aloittaa laulu-uran Musateatteri Vinkuintiaanien tähtisolistina, mutta kuinka siinä mahtaakaan käydä? Tuleeko noidasta laulajatähti, vai kariutuuko laulajan ura heti alkuunsa? Sen päättävät lapset. Noita Nytenenä on ollut porilaisten lasten kestosuosikki jo vuodesta 1993. 501-vuotiaan diivan seikkailuja on voinut seurata mm. Noita Nytenenän taikatalossa.

 Kuva: Henna Jaatinen

Rytmin ystäville minifestivaaleilla on tarjolla afrikkalaisia rytmejä. Rumpuryhmän soittimilla on niin hauskoja nimiä, etten osaa lausua niistä puoliakaan. Afrikkalaisessa rumputyöpajassa soitetaan djembe-rummuilla, vesidunduneilla, kalebasseilla ja djabaroilla. Tämän lisäksi yleisön käytössä ovat myös rautainen karinyan, bassorumpu sangban ja kainalorumpu tama. 

Kuva: Rumpuryhmä / Satakunnan Monikulttuuriyhdistys ry

Päivitän tarkempaa aikataulua Lasten Folkista tuonne Folkin virallisille sivuille heinäkuun aikana, joten sieltä voi käydä lueskelemassa lisäinfoa. Lasten Folkin tiedot löytyy tapahtumapaikkojen alta Kulttuuritehdas Kehräämön kohdalta.  

1 kommentti: