tiistai 17. heinäkuuta 2012

Kädentaitoja ja pelimannimusiikkia

Käsitöiden ja tuunaamisen ystäviä hemmotellaan tänä vuonna Korsmanin pihan Käsityötorilla 17.-18.2012. Kävijöille on tarjolla runsaasti työnäytöksiä, joten suomalaisen käsityön helmien lisäksi torilta voi löytää myös mielenkiintoisia tuunausvinkkejä. Käsityötorilla voi hypistellä ja ihastella mm. uniikkikoruja, keramiikkaa, huovutustuotteita, puutöitä, pärekoreja sekä sepän tuotteita.

Korsmanin pihassa voi kuunnella myös jo perinteeksi muodostuneita pelimannisoittoja. Pelimannimusiikki johdattaa suomalaisuuden juurille, ja tuo kaupunkiin tuulahduksen entisaikojen kesätansseista, järvenrantalaitureista, saunavihdoista ja kesämökeistä. Korsmanin pihan pelimannisoitot ja käsityötori ovat kuin pala mummolaa ja pientä puuhakasta kylää keskellä Porin kaupunkia.

Korsmanin piha, eli Rakennuskulttuuritalo Toivo ja Korsmanin talo sijaitsevat keskustan tuntumassa osoitteessa Juhana-Herttuankatu 15 – Varvinkatu 19. Toivo on Satakunnan Museon perustama korjausrakentamiskeskus, ja Korsmanin talo on sisustettu kuvitteellisen kaksilapsisen Korsmanin perheen kodiksi vuonna 1951. Korsmaneilla vierailtaessa kaikkiin esineisiin saa koskea.

 Kuvat: Pori Folk

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti