maanantai 9. heinäkuuta 2012

Kokeellisen Folkin Ilta

Kulttuuritalo Annankatu 6 tarjoaa mehukkaan kattauksen kokeellista folkkia lauantaina 18.8.2012. Luvassa on kolmen orkesterin tarjoama kiehtova sekoitus pelimannipunkkia, etelän syviä rytmejä ja aavikon tunnelmia. Ilta Anniksella tarjoaa musiikillista karkkia underground ja indiemusiikin ystäville, eikä lippujen viiden euron hintakaan päätä huimaa.

Annis on paikkana varmasti monelle tuttu. Sen tiloissa harrastetaan teatteria ja taidetta, kellarikerroksessa soi musiikki ja kahviossa lounastavat niin nuoret, taiteilijat kuin näyttelijätkin. Anniksella järjestetään myös paljon erilaisia tapahtumia ja illanviettoja. Näissä tiloissa on tullut mm. kuvattua paikallisen bändin musiikkivideota, vietetty pikkujouluja ja juhlittu "häitä." (Eli toisin sanoen vietetty roolipelihenkistä iltaa kaveriporukalla.)

Kuvat: Tiina Laakso

Pikakatsaus illan ohjelmistoon


Faarao Pirttikangas ja Kuhmalahden Nubialaiset

Kun sekoitetaan bluesia, kansanmusiikkia, syvää etelän rytmiä ja spirituaalista svengiä, päästään Faarao Pirttikankaan ja Kuhmalahden Nubialaisten rouhean soundin ytimeen. Faaraon, eli tuttavallisemmin Pekka Pirttikankaan ääni tuo mieleen Tuomari Nurmion, ja yhtyeen musiikissa on lähes hypnoottista shamaaniblues-tunnelmaa.

Kuva: Lassi Piironen

Pindä

Taina Silkkola ja Laura Perälä muodostavat pelimannihenkisen duon, joka soittaa punkin, rockin ja folkin sävyisiä ralleja unohtamatta illan viimeisiä hitaita. Pindä onnistuu tekemään musiikkia samanaikaisesti sekä ärhäkällä asenteella, että sopivasti kieli poskella. Sanoituksia kuunnellessa alkaa naurattaa, sillä lyriikoista löytyy helmiä, kuten "Valivalivalivalivalivali, en mä valita kuin kaikesta.."

Kuva: Pindä  
 

Sigi Tolo

Sigi Tolo on sekoitus itäisiä tanssihittejä, häitä ja hautajaisia. Kuin aavikoiden palavia öljypatsaita, mutta silti musiikkia. Kokoonpanossa musiikaalista taikakeittoaan sekoittavat Jantso Jokelin - huuliharppu, kitara , Harri Sippola - kitara, pipa ja Sampo Laaksonen – perkussiot. Omien sanojensa mukaan kolmikko soittaa “aitoa arjalaista arabiheviä”, joten Anniksella kuullaan taatusti kaikkea muuta kuin perinteistä folkkia.  

 Kuva: Sigi Tolo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti