keskiviikko 1. elokuuta 2012

Kehräämöllä tanssitaan

Enää pari viikkoa, ja sitten folkataan oikein urakalla. Käsiohjelmat lähtivät painoon eilen, ja tuotantotiimi täällä kiristää tahtia entisestään. Pöytäni on jo kauan sitten peittynyt papereihin, ja sormeni kasvavat todennäköisesti kiinni tietokoneen näppäimistöön hetkellä millä hyvänsä. Kuhina vaan käy kun Folkin tehotiimi pistää tuulemaan.

Koska odottavan aika on yleensä pitkä, ajattelin kirjoittaa käsiohjelmaa kaipaaville hieman lisää Pori Folkin lauantain ohjelmasta. Kulttuuritehdas Kehräämöllä tanssitaan nimittäin lauantai-illan tansseja 18.8. klo 19.00 alkaen. Folk-kansaa tahdittavat hulvaton housebändi Trio Kari-Asplund-Lappalainen ja tunnelmallinen Jorma Uotinen & trio Avec. 

Kari-Asplund-Lappalainen -trio soittaa kansaniskusävelmiä urbaanilla soundilla. Niin tutut kuin vieraammatkin tangot, bossat ja kansainväliset valssistandardit soivat tuoreella otteella alansa tunnettujen virtuoosien käsissä. Trion instrumentaalinumeroiden säkenöivä lumo ja karismaattinen laulu pakottaa tanssikansan liekkeihin ja tanssimattomatkin lattialle.

Suomen kuuluisin tanssitaiteilija ja Porin ikioma kulttuurilähettiläs Jorma Uotinen laulaa romanttisia chansoneja upean yhtyeensä säestyksellä. Jorma Uotiselta löytyy pilkettä silmäkulmasta ja lavakarismaa vaikka muille jakaa. Pakkohan tämän kokoonpanon tahdissa on päästä tanssahtelemaan ympäri salia. Kohta Kehräämöllä tanssitaan ja nautitaan rennosta tunnelmasta. Tulkaahan paikalle!

Jorma Uotinen & trio Avec. Kuva täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti